Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανδριάνα Σαπρίκη: H Yoga αντίδοτο στις βαριές ασθένειες και στην κρίση



Γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της (της yoga) στα μικρά παιδιά


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Για τα οφέλη που έχει η yoga μίλησε η Ανδριάνα Σαπρίκη στο idradio.gr και στην εκπομπή mind attack.  Η ίδια εξήγησε πως η yoga μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην κρίση, να δώσει υγεία αλλά   και μακροζωία, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στην παιδική yoga και πως αυτή σμιλεύει χαρακτήρες.
Σημαντικό κομμάτι των δηλώσεων της ήταν πως η yoga θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό ακόμη και σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.


Καταπολεμώντας ασθένειες όπως ο καρκίνος

Η Ανδριάνα Σαπρίκη εξήγησε πως η Yoga αποτελεί ασπίδα για ασθένειες ακόμη και για τον καρκίνο. Επικαλείται ιατρικές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι βαριές αρρώστιες εισβάλλουν στο σώμα του ανθρώπου όταν το βρίσκουν τρωτό.  Η Yoga  θωρακίζει το σώμα μας ψυχολογικά αλλά και σωματικά υποστηρίζει.

Παιδική Yoga
«Η παιδική yoga βρίσκεται σε άνθηση αυτή την εποχή γιατί τα παιδιά έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη την ηρεμία και την χαλάρωση καθότι είναι πιο ευαίσθητα στα ερεθίσματα και κυρίως στα αρνητικά που εισπράττει από την σημερινή κοινωνία (το άγχος, οι θόρυβοι, η ένταση). Η yoga προσφέρει στα παιδιά αυτή την ηρεμία που απαιτείται για την ηλικία τους και επιπλέον τα βοηθά να ξεπερνούν προβλήματα κινητικότητας, νευρικότητας. Ακόμη τα βοηθά να συγκεντρώνονται και να είναι πιο αισιόδοξα και να θέτουν στόχους και να έχουν την επιμονή και την υπομονή μέχρι να τους πετύχουν», είπε σχετικά για τα οφέλη της παιδικής yoga στα παιδιά.

Yoga και ψυχική υγεία
«Η Yoga είναι απαραίτητη στην σημερινή εποχή. Καταπολεμά το στρες, την κατάθλιψη. Οι συνθήκες που επικρατούν μας προκαλούν ένταση με αποτέλεσμα να παίρνουμε την αναπνοή μας γρήγορα. Η Yoga μας μαθαίνει να αναπνέουμε σωστά και αργά βελτιώνοντας όλο το νευρικό και ψυχολογικό μας σύστημα. Ουσιαστικά μέσω αυτής καταστέλλουμε την ένταση που μας περιβάλει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανδριάνα Σαπρίκη.




Ακούστε το ηχητικό αρχείο που ακολουθεί:




Πληροφορίες για παιδική yoga:


Στη σύγχρονη εποχή το παιδί χρειάζεται ηρεμία και χαλάρωση περισσότερο απ' τον ενήλικα, γιατί το παιδί είναι πιο ευαίσθητος δέκτης στους εξωτερικούς θορύβους και ιδιαίτερα σε κάθε δυσαρμονία.

Η Χάθα γιόγκα τονώνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Μέσα απ' την τόνωση, την ηρεμία και την συγκέντρωση αναπτύσσεται το αίσθημα της αυτοπεποίθησης.
Το παιδί παύει να είναι τόσο τρωτό και αβέβαιο για τις ικανότητές του, αυτοπειθαρχείται και αντιμετωπίζει πιο εύκολα τα προβλήματα που του παρουσιάζονται.
Η Ανδριάνα Σαπρίκη αναλαμβάνει τα μαθήματα Χάθα γιόγκα για παιδιά, που ξεκινάνε την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη και απευθύνονται σε ηλικίες 6-9 ετών και 9-12 ετών (παιδικό) και 12 ετών και άνω (εφηβικό).
Κόστος 15 ευρώ / μήνα. Διεύθυνση: Φιλοκτήτου 85, Ίλιον, 3ος όροφος, Κάθε Παρασκευή 5.30 μ.μ. έως 6.30 μ.μ.
Για εγγραφές και πληροφορίες επικοινωνείτε με την κα. Μαριτίνα ΚονταράτουΤηλ/Fax.: 210-2610798κιν.: 694 20 56 334, e-mail: arts.edra@gmail.com , ώρες επικοινωνίας: καθημερινές 11.00-17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου